Cetatea Coltesti

Cetatea Coltesti  , este poziţionată in Judetul Alba la 5 km de comuna Rimetea, la vest de satul Colţeşti , pe o culme de munte chiar la intrare in   Muntii Apuseni.

Construita acum   750 de ani, cetatea este una dintre cele mai atractive fortăreţe de pe traseul Valea Aiudului – Rimetea – Buru, de la înălţimea ei turiştii putând admira o privelişte superbă.Cetatea Coltesti vedere

Practic  acum  se pot  vedea doar  ruine  fostei  cetati  .Pe   creasta  muntelui  Trascau dominand  intreaga  vale a  Aiudului  inca strajuiesc  zidurile   si doua  turnuri din vechea cetate :unul  de paza iar  altul de 4 etaje care  in trecut  era  locuit.

Cetatea Coltesti e foarte bine  amplasata astfel incat  ofera o privelistea   extraordinara cu  o  deschidere ampla  asupra Vai  si  satului  Coltesti si a comunei  Remetea  În partea de est se află masivul calcaros Colţii Trascăului şi Piatra Secuiului, în vestul cetăţii sunt versanţii Dealului Băieşilor, iar în sud domnesc Cheile Aiudului.

Chiar  merita  vizitata .

Iar in comuna  Remetea  cu populatie  majoritar  maghiara ,cu  cladiri  vechi  de la  1800 se poate  vizita muzeul mineritului si  prelucrarii  fierului cu multe si inedite exponate.

Cetatea Coltesti vara